Skip to main content

Vijf nuttige apps voor studenten aan de hogeschool of universiteit

Ook voor studenten aan de hogeschool en universiteit komt de start van het nieuwe academiejaar nu wel erg dichtbij. Voor velen is het dan vooral uitkijken naar de eerste kotfeestjes en legendarische avonden op café, maar op het einde van de rit moet je wel slagen natuurlijk. No worries, we got your back! We hebben vijf superhandige apps voor je uitgekozen die je door het schooljaar zullen loodsen.

 

1. Evernote - Jouw Digitale Notitieboekje

Met Evernote bewaar je je notities op een georganiseerde en toegankelijke manier. Maak aantekeningen van colleges of voeg afbeeldingen toe. Geen zin om te noteren na een zwaar avondje stappen? Dan kan je ook je recorder opzetten en de audio-opname invoegen. Alle notities kan je makkelijk syncen op al je apparaten. En ben je een slordige vos? Dankzij de zoekfunctie vind je meteen al je notities terug. Bye bye stress over zoekgeraakte notities.

 

2. Forest - Een boost voor je concentratie

Heb je het concentratievermogen van een vis? Dan is Forest iets voor jou, een app die je motiveert om gefocust te blijven. Hoe? Met een speels en simpel concept. Je stelt een timer in om een virtuele boom te laten groeien. Gebruik je je smartphone voordat de timer afloopt, dan gaat je boom dood. Zo bouw je samen aan je eigen bos. Een beetje idioot? Toch niet, want voor elke virtuele boom die jij kan laten groeien, wordt er in de echte wereld ook eentje geplant. Tof, toch?

 

3. Quizlet - Wie zegt dat studeren saai hoeft te zijn?

Studeren wordt een fluitje van een cent met Quizlet. Maak je eigen digitale steekkaaten of kies uit miljoenen al bestaande sets. Met verschillende studiemodi, zoals spelletjes en testen, kun je jezelf gemakkelijk voorbereiden op toetsen en examens. De perfecte app om op een speelse manier toch makkelijk al je leerstof te verwerken.

 

4. Trello - Projectmanagement voor studieprojecten

Trello is een krachtige tool voor projectmanagement waarmee je je studieprojecten kunt organiseren en plannen. Lijst eenvoudig alle taken op en zet een status zoals ‘to do’, ‘mee bezig’ of ‘afgewerkt’ bij. Nog een deadline en een woordje uitleg in de notities en je project is overzichtelijk in no-time! Is het een groepsproject? Dan kan je ook andere mensen toevoegen aan dit project en hem/haar taken toewijzen. Zo weet iedereen meteen wie wat moet doen en is er achteraf geen discussie.

 

5. Youfone - Je Onmisbare Telecom Partner

Last but not least: de MyYoufone app. Als student ben je vaak onderweg en dan heb je gewoon de beste prijs, het beste netwerk en voldoende data nodig. Met de MyYoufone-app kan je eenvoudig je mobiele abonnement beheren, facturen bekijken en extra services activeren. Zo ben je altijd verbonden met je vrienden en het thuisfront.

 

Met deze handige apps op zak ben je klaar voor een zorgeloos nieuw academiejaar. Veel succes en geniet vooral ook van deze onvergetelijke tijd!