Skip to main content

Vijf luisterboeken voor een gezellige herfst

De zomer komt stilaan op zijn einde en de herfst staat weer voor de deur. Dat betekent af en toe een dikkere trui aandoen, in de zetel crashen en verdwalen in een goed boek. Ben jij iemand die ook geniet van een goed verhaal, maar ben je niet zo een boekenwurm? Dan is een luisterboek iets voor jou! Wij geven je hieronder alvast enkele luistertips om de herfst op een gezellige manier door te brengen.

 

1. The Lord of the Rings – J.R.R Tolkien

Een absolute klassieker die met de komst van de nieuwe The Rings of Power-serie nog altijd even relevant is als tijdens de herfst van 1954 (het jaarin waarin het eerste boek gepubliceerd werd). De boeken van The Lord of the Rings zijn zo populair dat superfans al meer dan 40 jaar lang Hobbit Day vieren op 22 september.

 

Het beklijvende verhaal volgt de hobbit, Frodo Baggins, en zijn gezelschap tijdens hun gevaarlijke missie om een kwaadaardige ring met magische krachten te vernietigen. Of je nu de films al gezien hebt of helemaal nieuw bent in de fantasiewereld van schrijver J.R.R Tolkien, de 3-delige serie is een absolute must-read of in dit geval must-listen. Wil je helemaal in de ban zijn van de ring? Dan kan je ook nog De Silmarillion en De Hobbit bovenaan je lijstje zetten.

 

2. De Zeven Zussen – Lucinda Riley

Niet zo thuis in fantasy? Dan zijn de psychologische romans uit de De Zeven Zussen-serie van Lucinda Riley misschien meer iets voor jou. De serie vertelt het verhaal van de zeven zussen die van hun overleden adoptievader via een brief aanwijzingen krijgen over hun afkomst. Ieder deel focust zich steeds op de zoektocht van één specifieke zus.

 

In tegenstelling tot wat de naam zou suggereren, zal de boekenreeks uiteindelijk uit acht verschillende delen bestaan. Door Lucinda’s overlijden in 2021 schrijft haar zoon Harry Whittaker het achtste en dus laatste boek, dat normaal verschijnt in 2023. Intussen ben je met de zeven eerste delen zoet.

 

3. De meeste mensen deugen – Rutger Breggeman

In De meeste mensen deugen werpt Nederlands geschiedkundige Rutger Breggeman een blik op de actuele en recente inzichten uit de economie, biologie en de archeologie. Daarmee wil hij een antwoord bieden op de eeuwenoude vraag “Is de mens goed of kwaad van nature?”.

 

In 2020 werd het boek bekroond met de NS-publieksprijs (ofwel het Nederlandse boek van het jaar). Als je dus houdt van non-fictieboeken en daarbovenop ook warm wordt van geschiedenis en maatschappij, dan moet je De meeste mensen deugen zeker een kans geven.

 

4. Dwaalspoor – Suzanne Vermeer

Eerder een liefhebber van spanning? Dan is Dwaalspoor het verhaal naar waar je op zoek bent! Het relatief korte boek van Suzanne Vermeer, de bestverkopende Nederlandse thrillerauteur, is razendspannend en luister je in één keer uit.

 

Dwaalspoor vertelt het verhaal van Silvia die verdacht wordt van de moord op ondernemer Vincent. Om haar onschuld te bewijzen, roept Silvia de hulp in van juriste Lauren. Samen gaan ze op onderzoek uit om te weten te komen wat er met Vincent is gebeurd.

 

5. Harry Potter – J.K. Rowling

Last but not least, eentje waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. 😉

 

Is een introductie hier echt nodig? Anno 2022 heeft iedereen al weleens gehoord van de jongen met het kenmerkende bliksemlitteken. De verhalen van bezieler J.K. Rowling zijn 25 jaar na de publicatie van De Steen der Wijzen, het eerste Harry Potterboek, nog altijd een hit bij jong en oud.

 

Tegenwoordig waan je je dus ook via luisterboeken in de gangen van Zweinstein of de Wegisweg. De zevendelige avonturen-serie van tovenaar Harry en zijn vrienden zijn nu ook allemaal beschikbaar in de vorm van een luisterboek. Heb je nog geen idee of luisterboeken iets voor jou zijn? Bij Nextory en Kobo Plus lees en luister je de eerste 30 dagen gratis! Op zoek naar extra leesvoer binnen een specifiek genre of een geschikt boek voor je kind? Kijk dan ook zeker eens op de leessite van Bol. Hou je toch liever van een goede serie die je aan je zetel vastnagelt? Lees dan zeker ook even onze kijktips voor dit najaar!