Skip to main content

Heb je het gevoel dat je nog veel meer uit 2022 kunt halen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Maak een eindejaarsbucketlist met dingen die je zeker nog moet doen voor het jaar voorbij is. We leggen uit hoe je het makkelijkste een bucketlist kunt maken en geven je een hoop simpele, maar ook buitengewone bucketlistideeën om 2022 in schoonheid af te sluiten.

 

Zo maak je een bucketlist op je smartphone

Het gemakkelijkste is om een handige app te gebruiken waar je inspiratie vindt voor je bucketlist en die ook kunt bewaren. Er zijn verschillende soorten apps, zoals bijvoorbeeld to-do apps, maar wij zochten voor jou de leukste bucketlistapps uit.

Vijf bucketlistideeën die je makkelijk voor het einde van 2022 kunt doen

1. Herontdek België

ga op citytrip in eigen land. België is onverwacht mooi en er is veel te doen en te zien. Het is ook de thuisbasis van heel wat wereldvermaarde bieren. Hieronder vind je enkele typische Belgische bucketlistitems:

 • Bezoek de hoofdstad als toerist
 • Ga naar een brouwerij en doe een kroegentocht
 • Ga uitwaaien aan zee en bestel fruits de mer
 • Bezoek een museum (tip: KMSKA Antwerpen is sinds dit jaar weer open)

2. Probeer een nieuw recept en nodig je familie/vrienden uit!

3. Ga nog snel op wintertrip en probeer deze wintervakantietips.

4. Luister naar een van deze audioboeken of bekijk een van deze topseries.

5. En het is nooit te laat om iets in elkaar te knutselen, toch? !

 • Learn to knit. Het is eigenlijk heel gemakkelijk: brei een leuke sjaal voor jezelf of een muts om als kerstcadeautje te geven.
 • Maak je eigen zeep. Het is nu helemaal hip - en niet te vergeten zero-waste - om je eigen zeep te maken. Zoek een DIY-recept online, kies je geuren en kleuren et voilà! Ook leuk als kerstcadeautje by the way.

Buitengewone bucketlistideeën om 2022 op zijn kop te zetten

 1. Verander van look en kies voor een nieuw kapsel of breng je oude kleding naar de kringloopwinkel en ga voor een compleet nieuwe stijl.
 2. Laat een tattoo of piercing zetten.
 3. Neem een selfie met een vreemde.
 4. Leer een andere taal of gewoon een ander accent en probeer dit uit tijdens een avondje uit.
 5. Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, jij bent het! Ga skydiven, parachutespringen, varen in een heteluchtballon of ontdek de Sledge Hammer in Bobbejaanland.

Er zijn zoveel leuke dingen die je nog dit jaar kunt doen. Misschien heb je al een bucketlist of weet je stiekem iets wat je al heel lang wilt doen, maar nog nooit hebt gedurfd. Just do it of maak een lijstje voor volgend jaar. Een bucketlist is zo veel leuker dan een lijst met goede voornemens😉. Zeg nu zelf: wil je echt liever elke week naar de fitness in plaats van één keer per maand iets van je bucketlist af te strepen? En vergeet niet al je leuke momenten vast te leggen met je gsm. Wie weet heb je op het einde van het jaar genoeg memorabele momenten verzameld om er een mooi fotoalbum bij Albelli van te laten maken. P.S.: bestel je Albelli-album via MyYoufone en spaar Youcoins voor korting op je GSM-rekening of gratis MB’s.