Skip to main content

Gezondheid apps

2022 is een jaar waarin we voor een betere gezondheid gaan. Versterk je immuunsysteem door te sporten, meer water te drinken, te stoppen met roken of tijd vrij te maken om te mediteren. Deze apps kunnen jou helpen op alle vlakken van je gezondheid. Begin vandaag nog en installeer deze gezondheid apps.

 

Meer water drinken

De app Daily Water stuurt jou reminders om meer water te drinken op een leuke manier. Niet iedereen drinkt uit zichzelf water en al zeker niet iedereen drinkt genoeg water. Daarom kan zo’n app jou daarbij helpen. Er zijn ontzettend veel apps, maar deze sprong er voor ons uit.

 

Gratis beschikbaar op iOS. Variaties hiervan voor Android zijn: Waterherinnering en Herinnering voor water drinken. Mag het bij jou een schattige/mooie app zijn? Dan is Plant Nanny echt iets voor jou! Met deze app geef jij je virtuele plant water telkens wanneer je drinkt. Zo zie jij je plant groeien en geeft het extra motivatie om zelf wat meer te drinken.

 

Stoppen met roken

Er zijn veel apps die jou hierbij kunnen helpen, maar met Smoke Free zijn we er zeker van dat jij je doel kan bereiken als je er volledig voor gaat. Het geeft je een mooi overzicht van je vooruitgang zoals het bedrag dat je uitspaart, maar ook je gezondheidsstatistieken. Je krijgt ook veel tips en tricks. De app is volledig gratis en als je graag echt een lifecoach hebt die jou ondersteunt kan je de betalende versie nemen.

 

Beschikbaar op iOS en Android.

 

Beter slapen

Ben je benieuwd naar je slaappatroon, nachtrust of geluiden dat je ’s nachts maakt? Met de app Sleep Cycle kan je dit allemaal doen én je slaapritme zal er ook van verbeteren. Hoe? De app maakt gebruikt van een slimme wekker en ontspannende geluiden zodat jij uitgerust aan je dag kan beginnen.

 

Beschikbaar op iOS en Android.

 

Me-time met ontspanningsapp

Ook in deze categorie bestaan er ontzettend veel apps. Een app dat ons opviel is Headspace. Dit is een meditatieapp waardoor je terug meer ruimte krijgt in je hoofd en alles beter kan plaatsen. Neem de tijd voor jezelf, mediteer of doe ademhalingsoefeningen en je zal direct merken dat je meer ontspannen bent. Deze app is beschikbaar op iOS en Android.

 

Pocket Pond is een andere soort ontspanningsapp. Het is een virtuele vijver met vissen waar jij je vinger door het water kan laten gaan of waar de vissen aan je vinger komen nibbelen. Je kan de vissen eten geven of de vijver inrichten. Het lijkt niet veel, maar dat is ook de bedoeling. Je kan je gedachten even on hold zetten en genieten van de rust en de visjes 🐟.

 

Beschikbaar op iOS en Android