Skip to main content

Goede voornemens 2022

Het is weer tijd voor nieuwe goede voornemens. Sommige onder jullie kunnen al enkele dingen afstrepen van hun goede voornemens van 2021 en hebben al een nieuwe lijst opgeschreven. Andere zijn er niet aan toegekomen door corona bijvoorbeeld. Althans, dat is toch het excuus dat we gebruiken 😉. We zijn in ieder geval helemaal klaar met 2021 en klaar voor een nieuw en beter 2022. Wij willen uiteraard dat je slaagt in je goede voornemens en hebben daarom de beste apps uitgezocht die je hierbij kunnen ondersteunen.

 

Een oude gewoonte afleren of een nieuwe gewoonte aanleren. Het is niet gemakkelijk en er kan wel wat tijd overheen gaan alvorens je er geautomatiseerd in bent. Het is alsof je jezelf moet conditioneren. Sommige zeggen dat het 21 dagen duurt, andere zeggen dan weer dat het 66 dagen duurt. Het hangt van persoon tot persoon af en een Habbit Tracker kan jou hierbij helpen.

 

Habbit Tracker

Een habit-tracker houdt bij of jij je houdt aan je gewenste gewoontes per dag, week en maand. Veel mensen maken gebruik van een Bullet Journal en tekenen hun eigen Habbit Trackers. Super trendy en leuk om met te werken, maar niet altijd handig. Ga je echt elke maand een nieuw kleurrijk design tekenen? Nog zo’n gewoonte waar je jezelf in moet trainen… Een app kan dit proces zeker vergemakkelijken.

 

Wil je erin vliegen, maar weet je niet goed welke gewoontes interessant zijn om bij te houden? Hier heb je al enkele leuke ideeën.

 • Mindfullness (mediteren, dagboek, minder gsm gebruik, lezen)
 • Sporten
 • Kennis (taal, muziek, podcast)
 • Gezondheid (water, slaap)

 

Denk eraan dat je de lat niet te hoog mag leggen waardoor je net zoals in 2021 je lijstje volledig gaat verwaarlozen. Kies een beperkt aantal belangrijke habbits en probeer deze ook dagelijks te doen. Kies daarnaast (indien je dat wilt) nog enkele habbits die je ook graag wil bereiken (als bonus) zoals bijvoorbeeld één keer per week sporten.

 

Dagelijkse habbits kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Water drinken
 • Bed opmaken
 • 1 stuk fruit eten
 • Frisse neus ophalen

 

De beste apps

 • Habitify: echt een app voor data & rapportage nerds. Je krijgt elke dag een herinnering zodat jij je habbits niet vergeet en nadien krijg je deze data in een mooie en begrijpelijke interface.
 • Habitica: Deze app maakt er meer een spelletje van om het leuk te houden. Je kiest een avatar en jou habbits beïnvloeden vervolgens ook het leven van je avatar. Je kan levels behalen en je krijgt beloningen.
 • Coach.me: Hier kan je all-in gaan voor je doelen. Het is zoals de naam het zelf zegt. Je krijgt een personal coach om je hierin te adviseren en begeleiden. Je kan ook extra steun vragen aan de actieve community van deze app.
 • Momentum: deze app is een vrij straight forward app en minimalistisch, maar het leuke is dat jij je data kan exporteren in een Excel en zelf kan gaan analyseren. Jammer genoeg is deze App wel enkel gebouwd voor Apple.

Dus kies een app dat het beste bij jou past, begin je doelen te prioriteren en start to track your habbits! Happy New Year!

 

P.s.: houdt onze blog in de gate of schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven van interessante apps voor je smartphone. Binnenkort posten we terug een blog over de beste Sport apps, To-Do apps, Gezondheidsapps enzovoort.