Skip to main content

Youfone biedt de goedkoopste GSM-abonnementen aan volgens onderzoek van BIPT

We kijken niet alleen naar de beste kwaliteit, maar ook naar de beste prijs. Dit kunnen we alleen maar bevestigen aan de hand van het onderzoek van BIPT. Hieruit is gebleken dat Youfone de goedkoopste aanbieder van GSM-abonnementen is voor drie van de vier soorten mobiele gebruikers.

 

De drie gebruikerspatronen waarbij Youfone het goedkoopst is:

  • Basis gebruiker: +/- 500 MB & 60 Min.
  • Matige gebruiker: +/- 5 GB & 120 Min.
  • Zware gebruiker: +/- 10 GB & 300 Min.

 

Wat is het BIPT en hoe werd dit onderzoek uitgevoerd?

BIPT staat voor “Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie”. Het werd in 1991 opgericht met als doel onder andere om de markt van de elektronische communicatie te reguleren door de concurrentie te bevorderen en de consument te beschermen. Op de website vind je meer informatie.

 

Alle abonnementen, met of zonder promo, die de operatoren in de tariefsimulator zetten, worden met elkaar vergeleken op bestetarief.be. Voor het onderzoek werd uitgegaan van de verschillende gebruikerspatronen zoals eerder beschreven.

 

BIPT raadt de GSM-abonnementen van Youfone aan

  • Een basis gebruiker is iemand dat zeer weinig data en belminuten nodig heeft. Hier wordt aangeraden om ons abonnement van € 4 /maand (250 MB + 200 min/sms) te gebruiken.
  • Het abonnement van € 10 /maand (5 GB + 200 min/sms) wordt dan weer aanbevolen voor gematigde gebruikers.
  • Ben je eerder een zware mobiele gebruiker? Dan kan je het beste ons abonnement van € 15 /maand (10 GB + ongelimiteerd min/sms) nemen.