Skip to main content

Moestuinkalender apps

Rol je mouwen maar op, want in maart gaat het moestuinseizoen echt van start. We kunnen al wat gewassen zaaien en er valt zelfs al wat te oogsten! Ontdek met deze tuinier-apps wat je in maart al kan zaaien, voorzaaien en oogsten.

 

Gardroid

Gardroid is een app die je op een overzichtelijke manier belangrijke informatie geeft over de zaadjes van verschillende groenten. Wil je weten of je een zaadje binnen of buiten moet planten, welke temperatuur het meest geschikt is en de ideale omstandigheden zoals zonlicht etc.? Dan is dit een zeer handige app.

 

Wanneer je een plant gezaaid hebt, krijg je in deze app de volledige groeiperiode te zien en wanneer het tijd is om te oogsten. Handig, want zo weet je precies wanneer jouw groenten rijp zijn.

 

Download deze app op Google Play. De apps is niet beschikbaar op iOS. Een alternatief voor iOS gebruikers is de app Right Plants. Download de app op Google Play en iOS.

 

Makkelijke moestuin

Deze app maakt het planten van groenten en fruit gemakkelijker. De app “Makkelijke Moestuin” laat je zien hoe je met zo min mogelijk moeite een zo groot mogelijke oogst kunt krijgen. Je wordt begeleid bij het hele proces, van A tot Z. De app is wel vooral handig als je een moestuinbak hebt.

 

Beschikbaar op: Google Play & iOS.

 

Moestuinweetjes planner

Deze app helpt je vooral bij het plannen van het onderhoud van je moestuin. Je krijgt ook herinneringen aan je klussen die je moet doen om je moestuin tot een goed einde te brengen. Je vindt ook alle teelinfo zoals zaaidiepte, vorstresistentie, bemestingstips of plantafstanden. Aan de hand van een verlanglijst kun je ook alle moestuinspullen zoals zaden, pootgoed, gewasbescherming, meststoffen, irrigatiesystemen, etc. in een winkelmandje stoppen en kopen bij moestuinweetjes.com.

 

Beschikbaar op: Google Play & iOS

 

Mijn Tuin

MijnTuin is een Belgische app voor mensen die niet alleen groenten, maar ook allerlei andere planten willen kweken. De app hoort bij de website MijnTuin.org, waar je vrienden kunt vinden die ook van tuinieren houden. Je ziet in de app welke planten jij zelf en vrienden hebben geplant.

 

De app is vooral bedoeld als sociaal netwerk voor tuinliefhebbers, niet voor het maken van een zaaischema of overzicht van de bakken die je hebt gezaaid. Via de webshop kan je ook benodigdheden bestellen.

 

Je kan dus al je planten toevoegen die in jouw tuin groeien. Vervolgens zie je wat je wanneer moet doen en waarom. Want waarom is het belangrijk om lavendel te snoeien of hortensia’s te verpotten? Tuinieren was nog nooit zo makkelijk!

 

Beschikbaar op: Google Play & iOS