Skip to main content

De beste sport apps voor 2022

Slecht weer of niet, je hebt een goed voornemen en het is tijd om erin te vliegen. Met deze apps heb je al iets meer motivatie en hulp om van het jaar 2022 een sportief jaar te maken.

 

Strava

Social media voor de sporters

Strava wordt door veel sporters overal ter wereld gebruikt. En dat is niet voor niets, want de app biedt veel functionaliteiten.

 

De app houdt alle mogelijke sportprestaties voor je bij zodat je deze nadien kan analyseren. Denk aan afstand, gemiddelde snelheid, verbrande calorieën en hartslaggegevens.

 

De app kan met veel platformen gekoppeld worden. Smartwatches, trackers, fietscomputers. Dit is slechts een kleine greep en de lijst is lang. Ook kun je op een leuke manier met andere sporters waar ook ter wereld in verbinding staan. Deel bijvoorbeeld die ene prachtige route, reageer op prestaties van andere of wissel tips uit. Je kunt zelfs een wedstrijd aangaan met iemand uit een ander land. Zo wordt sporten, ook als je alleen loopt of op de fiets zit, een sociale activiteit.

 

Fietsen met Team DSM

Zin in een uitdaging? Ook de wielrenners van Team DSM zitten op Strava. Je kan meedoen met de fiets challenges van het team om zo jezelf te verbeteren of gewoon omdat je enorme fan bent!

 

De app wordt vooral gebruikt bij het wielrennen en hardlopen, maar kan zeker ook voor andere sporten zoals zwemmen en wandelen. De app is gratis en beschikbaar op iOS en Android.

 

Gaia GPS

Hou je van avontuur, outdoor en van activiteiten zoals hiken, skiën of klimmen? Dan is Gaia GPS misschien wel iets voor jou. De navigatie-app geeft toegang tot een grote hoeveelheid kaarten van over de hele wereld. Van topografische en historische kaarten tot aan satellietkaarten, wegenkaarten, luchtfoto’s en zelfs 3D-kaarten. Je kunt de kaarten downloaden voor offline gebruik.

 

Je kunt de app gebruiken op je telefoon, tablet en op je desktop. Het is gratis en beschikbaar op iOS en Android.

 

Nike Training Club

Met Nike Training Club op je telefoon heb je toegang tot veel verschillende en uitdagende workouts. Vanuit thuis of ergens anders, je kan wanneer je maar wilt aan de slag. Er komen iedere week nieuwe trainingen bij op speciaal geselecteerde muziek.

 

Voor de beginnende sporter tot vergevorderde sportpro en alles ertussenin. Van krachttraining, fitness-oefeningen, mobiliteitsoefeningen en yoga tot trainen met gewichten en weerstandstrainingen. Maar ook van lange tot korte 15-minuten workouts. Je kunt zelfs filteren op onder andere intensiteit en spiergroepen. De app heeft ook een tracker die je vorderingen bijhoudt en voor wie wil, zijn er adviezen en tips op het gebied van slaap, voeding en gezondheid.

 

De apps is gratis en beschikbaar op iOS en Android.