Skip to main content

Vijf tips voor de perfecte throwbackpost

Heimwee naar afgelopen vakantie of festival? Nostalgie naar je kindertijd of je studentenperiode? Met enkele tips en tricks over throwback posts tonen wij hoe je het archiefmateriaal van jezelf in de verf kan zetten. Ben je niet zo een fan van throwback posts en wil je je gebeurtenissen op een andere manier vereeuwigen? Ook daar weten wij wel raad mee.

 

Tips en tricks voor je throwback post

 

1. Beperk je niet alleen tot Instagram

Is Instagram koning op vlak van throwback posts en #tbt (Throwback Thursday)? Absoluut. Maar dat betekent niet dat je post ook op andere sociale media irrelevant kan zijn. Als je graag de vooruitgang van je bedrijf in beeld wil, dan is LinkedIn uiteraard ook een heel goed medium! Gebruik je liever een video? Waarom dan niet TikTok proberen. Vergeet ook Facebook, Twitter, Pinterest en Youtube niet.

 

2. Voeg je locatie toe

Op verschillende socialemediaplatformen kan je eenvoudig de locatie toevoegen van waar je foto genomen is. Zo verschijnt je bericht niet alleen op de hoofd- of trendingpagina, maar ook in het tablad waar mensen op locatie kunnen zoeken.

 

3. Description is key

Bij elke throwback post hoort een speelse, grappige of relevante omschrijving. Je kan bijvoorbeeld met je omschrijving inspelen op je content door een vraag stellen, een voor en na-format kiezen, op twitter inspelen met de voorvertoning en het eigenlijke formaat van de foto… De mogelijkheden zijn eindeloos! Wees creatief met je woorden en differentiëer je van de anderen.

 

4. Gebruik ook andere relevante hashtags

Beperk je throwback post niet alleen tot #tbt. Voor elke foto of video’s zijn er een heleboel andere hashtags die ook relevant zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan #travel, #photooftheday, #picoftheday, #summer, #vacation of #outofoffice. Met hashtags kan je je doelpubliek en bereik nog heel wat uitbreiden. Door je hashtags in je zoekbalk in te geven, krijg je een idee hoe vaak ze al gebruikt worden. Wil je een gedetailleerdere analyse of suggesties van welke hashtags te gebruiken? Dan kan je ook gebruik maken van Hashtagify of Keyhole.

 

5. Everyday is throwback day

Kan je niet wachten tot het donderdag (thursday) is of komt die dag minder goed uit? Elke dag is goed voor een throwback post. Als je jezelf wilt onderscheiden kan je kiezen voor #MotivationMonday, #TravelTuesday, #WellnessWednesday.

 

Polaroids of fotoboek maken met je smartphone

Ben je geen grote fan van throwback posts en wil je je herinneringen graag op een andere manier in de kijker zetten? Dan kan jij je polaroids naar een hoger niveau tillen met je smartphone. De nieuwste generatie Polaroid instant camera’s bestuur je met de Polaroid App, die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld de sluitertijd en diafragma zelf in te stellen. Zo heb je nog meer controle over je resultaat.

 

Maak je liever een fotoboek vanop je smartphone? Dankzij Albelli was het nog nooit zo eenvoudig. Via de applicatie of website upload je je vakantiefoto’s van je GSM, Facebook, Instagram of Dropbox, waarna je ze volledig naar wens in een fotoboek kan gieten. Heb je graag de volledige controle over hoe je eindresultaat? Dan kan je je indeling, grootte en hoeveelheid foto’s volledig zelf kiezen. Is dat voor jou minder van belang of heb je minder tijd, dan kan je ook met een voorgemaakt template werken.

 

Wil je nog beter nieuws horen? Bestel je polaroidcamera of fotoboek via de MyYoufone-App bij Coolblue en Albelli, dan krijg je daar ook nog eens Youcoins voor terug. Je gespaarde Youcoins kan je dan vervolgens inruilen voor korting op je volgende telefoonfactuur of extra MB’s. Wil je weten hoe Youcoins juist werken en hoe je ze juist kan sparen? Lees dan zeker ook onze blog!

 

Benieuwd naar welke webshops je nog allemaal Youcoins kunnen opleveren? Ontdek de aangeboden webshops. Klaar om kortingen te scoren maar ben je nog geen klant bij Youfone? Stap nu gemakkelijk en goedkoop over.