Skip to main content

VoLTE en VoWiFi: zo bel jij nog beter met 4G en WiFi

“Sorry, de verbinding is slecht, herhaal je het nog eens?”, zal je als abonnee bij Youfone niet vlug meer zeggen. Met VoLTE en VoWiFi bel je als klant gewoon met je smartphone via WiFi of via mobiele data buitenshuis. Waarom zou je het gebruiken? En kan jij ermee starten op jouw toestel? Activeer het vandaag nog gratis met het stappenplan hieronder.


Voice over LTE (VoLTE)
VoLTE, of languit Voice over LTE staat eigenlijk voor bellen via je 4G-verbinding. Wat kost dat, vraag je? Helemaal niets. De activering is gratis en het snoept niets van je databundel af. Als je belt via VoLTE gebruik je gewoon de belminuten in je Youfone-bundel.


Telefoneren via 4G betekent als klant alleen maar voordelen. Want vanaf nu hoor je je gesprekspartner nog duidelijker en is de verbinding ook stabieler. Gewoon bellen zoals anders maar dan in HD. Daarnaast moet je minder lang wachten voor de telefoon aan de andere kant begint te rinkelen, zo heb je je dierbaren nog vlugger aan de lijn. Bellen via het Proximus-netwerk gaat al heel vlot, maar nu nog net iets beter. En door ons 4G-netwerkbereik in heel België kan je met zekerheid in alle uithoeken van het land VoLTE gebruiken.
 

Blog-4g-Wifi

Stel VoLTE in:

Helaas werkt VoLTE en VoWiFi niet met alle smartphones. Check snel of jij het kan gebruiken in je instellingen van je toestel. Hoe?
Android: ga naar je Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken > en schakel daar Bellen via 4G in. 
iPhone: Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data > kies daar voor VoLTE.
Zie je bovenstaande instellingen helaas niet verschijnen? Dan kan je smartphone waarschijnlijk niet bellen via internet. Voor jou verandert er niets en je kan gewoon verder telefoneren op ons betrouwbare netwerk. Hulp nodig bij het instellen? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Voice over WiFi (VoWiFi)
De tegenhanger van VoLTE is VoWiFi. Het werkt op dezelfde manier maar bij Voice over WiFi gebruikt je smartphone je WiFi-verbinding als die beschikbaar is. Een grote plus: als je bijvoorbeeld even in de stoffige archiefkelder op je werk zit zonder ontvangst maar wel met WiFi, blijf je gewoon bereikbaar. Verder krijg je via VoWiFi dezelfde voordelen als bij VoLTE: superscherp geluid en betere connectie.


Stel VoWiFi in:
Alleen recente toestellen kunnen bellen via WiFi. Als je de instelling terugvindt op je smartphone, kan je ermee aan de slag.
Android: ga naar je telefoon-app > Meer > Instellingen > Gesprekken en selecteer Bellen via WiFi.
iPhone: Instellingen > Telefoon > Bellen via WiFi en schakel het in.
 

Bellen via VoLTE of VoWifiHelp! Hoe kies ik tussen VoLTE of VoWifi?
Geen paniek. Het handige aan deze diensten is dat jij je er geen zorgen om hoeft te maken. Je moet ze alleen inschakelen. Je smartphone kiest voor jou welke verbinding het beste werkt maar geeft voorrang aan mobiele data. Pas als je 4G-verbinding het laat afweten, belt je telefoon via WiFi. Wordt je verbinding weer beter? Dan bel je weer via 4G.


Neem vandaag nog een GSM-abonnement van Youfone en wees er zeker van dat je altijd en overal de beste verbinding hebt om te bellen en surfen, zelfs onderweg. Overschakelen kan makkelijk online met nummerbehoud.