Skip to main content

Interview Charlotte Kool - Team DSM

“Dus je moet blijven gaan en altijd 100% geven. Bovendien houd ik gewoon echt niet van verliezen."

Voor de wedstrijd

Hoe plan jij je trainingsroute?
Charlotte: "De trainingsroute maak ik eerst op mijn laptop. Die synchroniseert automatisch met Wahoo op m’n telefoon. Zo kan ik de route uploaden en volgen via m’n Wahoo-device op m’n fiets."

Welke rituelen heb je voordat je aan een wedstrijd begint?
Charlotte: "Warm rijden is niet echt mijn ding, dus mijn warming-up bestaat voor een groot deel uit karaoke. We hebben een winnaarsplaylist. Die zetten we altijd aan in de bus. Lorena en ik blèren keihard mee met de muziek via een karaokemicrofoon. Daarna ga ik nog even naar de wc. Klaar om naar de start te gaan."

interview Team DSM- Charlotte Kool

"Warm rijden is niet echt mijn ding, dus mijn warming-up bestaat voor een groot deel uit karaoke. We hebben een winnaarsplaylist. Die zetten we altijd aan in de bus. Lorena en ik blèren keihard mee met de muziek via een karaokemicrofoon. Daarna ga ik nog even naar de wc. Klaar om naar de start te gaan."

 

Tijdens de wedstrijd

Wat drijft je om tijdens lange en zware wedstrijden tot de finish te gaan?
Charlotte: "Ik heb de uitslag niet in handen, maar kan wel alles geven wat ik heb. Als wielrenner ga je zelf voor de winst of je draagt bij aan de winst van iemand anders in het team. Dus je moet blijven gaan en altijd 100% geven. Bovendien houd ik gewoon echt niet van verliezen."

 

Na een wedstrijd moet je lichaam herstellen. Welke film of serie zou jij kijken op een rustdag?
Charlotte: "Mijn spanningsboog is nogal kort, dus filmkijken vind ik lastig. Ik kijk liever naar YouTube of een korte documentaire. Een serie kijk ik eigenlijk alleen op aanraden van iemand met een goede smaak. Ik neem ook altijd de tijd voor een koffietje om vervolgens lekker te chillen en mijn rust te pakken."

 

Na de wedstrijd

Wat is het eerste dat je doet als je de team-bus uitstapt?
Charlotte: "Ik pak eigenlijk altijd wel gelijk mijn telefoon erbij. Ben zó benieuwd wie van mijn dierbaren de wedstrijd heeft gekeken en wat hun reacties zijn! Meestal lees ik die eerst even globaal door en beantwoord ik de belangrijkste personen. Daarna is het tijd om te douchen. Op de terugweg lees ik de rest."

 

Stel je voor dat je een belangrijke race wint. Wie zou je als eerste bellen?
Charlotte: "Mijn moeder of beste vriend Kelvin zijn de eersten die ik bel als ze niet bij de wedstrijd zijn. Bel ik mijn moeder? Dan horen de anderen het ook direct. Het is voor mij belangrijk direct contact te hebben met mijn dierbaren, omdat zij er altijd voor mij zijn. Kelvin geeft vaak ook een soort analyse en houdt me scherp op wat beter kon."

 

Na het seizoen

Hoe blijf je na afloop van het seizoen in contact met je teamgenoten?
Charlotte: "Ja, we houden zeker contact. Sowieso via Snapchat en WhatsApp en soms spreken we ook af. En we reageren ook vaak bij elkaar op social media, bijvoorbeeld als iemand een leuke vakantiefoto deelt."

 

"Ik kijk liever naar YouTube of een korte documentaire. Een serie kijk ik eigenlijk alleen op aanraden van iemand met een goede smaak. Ik neem ook altijd de tijd voor een koffietje om vervolgens lekker te chillen en mijn rust te pakken."

 

Andere vragen

Hoe vieren jullie successen als team?
Charlotte: "Als de winnaar de bus in komt, draaien we het nummer We Are The Champions. Maar de laatste tijd winnen we heel veel en vergeten we het weleens. Wat we ook leuk vinden om te doen, is nabespreken hoe goed de wedstrijd ging. En natuurlijk drinken we tijdens het diner champagne om onze overwinning te vieren."

interview Team DSM- Charlotte Kool

Emoties kunnen zowel in sport als muziek tot uiting komen. Naar welk liedje luister jij graag?
Charlotte: 'Lose Yourself van Eminem doet mij altijd veel. Ik raak gemotiveerd door de lyrics waarin duidelijk wordt dat je jezelf moet laten zien op momenten dat het nodig is. Als dat lukt, is dat het allermooiste. Ik luister het nummer graag tijdens trainingen. Niet voor de wedstrijd, want dan ben ik gewoon gefocust.'

Tijdens de vakantie hoef jij je niet aan een dieet te houden. Wat voor eten bestel je graag?
Charlotte: 'Als ik iets bestel, doe ik dat meestal via thuisbezorgd. Maar als ik echt moet kiezen, eet ik het liefst pannenkoeken. De eerste twee weken na het seizoen eet ik wat ik wil. Daarna voel ik me zo ellendig dat ik liever weer gezond wil eten. Ik ben er altijd zo mee bezig. Het is dan best gek ineens ongezond te eten.'