Skip to main content

De beste apps voor op skivakantie

Joepie! Het wintersportseizoen staat voor de deur. Hoog tijd dus om niet alleen jezelf, maar ook je smartphone optimaal voor te bereiden op je toekomstige skivakantie. Denk daarbij niet alleen aan een GSM-abonnement bij het beste netwerk voor de beste prijs, maar ook aan een hele reeks handige apps. Wij zetten er zes op een rij om je volgende skivakantie nog onvergetelijker te maken!

 

1. Google Maps

Uiteraard is het eerst en vooral belangrijk om op de juiste wintersportbestemming te geraken. Hoewel Waze daarvoor uiteraard ook een uitstekende optie is, heeft Google Maps een aanzienlijk voordeel wanneer het op skivakantie aankomt. Op Google Maps kun je niet alleen eenvoudig je landkaarten offline opslaan, maar ook de kaarten van je skigebied. Zo kan je ook zonder gps je weg makkelijk terugvinden.

 

Daarbovenop is Google Maps ook nog eens een handige tool om tijdens of op het einde van je skidag een fijn terras of restaurant te vinden. Zo kan je op een gepaste manier uitblazen. Je kan Google Maps gratis downloaden in de Google Play Store en App Store.

 

Benieuwd naar nog meer handige roadtrip apps? Ontdek ze hier.

 

2. Sneeuwhoogte.nl

Sneeuwhoogte.nl is ongetwijfeld je beste vriend tijdens je skivakantie! De bekende wintersportapp geeft je in één oogopslag een vijfdaags weerbericht, een idee over de hoeveelheid sneeuw, de sneeuwkwaliteit en een overzicht van welke liften en pistes open zijn. Tot slot kan je ook meekijken met de eventuele webcams die op de pistes geïnstalleerd zijn en terugvallen op een uitgebreide timeline van foto’s en reacties van andere wintersporters.

 

Je kan Sneeuwhoogte.nl gratis downloaden in de Google Play Store en App Store.

 

3. Slopes en Strava

Slopes is al jarenlang een vaste waarde op skivakanties om je afdalingen, snelheid en afgelegde afstand bij te houden. Het grote voordeel van de app is de automatische liftdetectie die ervoor zorgt dat je niet elke keer je handschoenen hoeft uit te doen om op pauze te drukken wanneer je op de lift kruipt.

 

Op het einde van de dag kan je je volledige GPS-route, snelheidsdata en afgelegde afstand uploaden naar Strava, waar jij en je volgers een gedetailleerde analyse van je skidag kunnen bekijken. Uiteraard maken een flinke dosis kudos de ervaring alleen maar beter!

 

Je kan Slopes gratis downloaden in de Google Play Store en App Store. Ook Strava is beschikbaar voor Android en iOS.

 

4. Snowsports Academy

Het is nooit te laat om te leren! Met Snowsports Academy heb je altijd een gratis skileraar op zak die zowel voor beginnende als gevorderde wintersporters toegang geeft tot heel wat ski-oefeningen en informatie om je skitechniek te verbeteren.

 

Je kan Snowsports Academy gratis downloaden in de Google Play Store en App Store.

 

5. PeakVisor

Twee van de grootste troeven van een skivakantie zijn ongetwijfeld de omgeving en de uitzichten die je te zien krijgt. Met PeakVisor zie je in 360° de namen van alle bergtoppen binnen en buiten je skigebied. Zo kan je je vrienden omverblazen met je onovertroffen kennis over de bergen.

 

Je kan PeakVisor gratis downloaden in de Google Play Store en App Store.

 

Om nog beter voorbereid op je skivakantie te vertrekken, moet je zeker ook onze algemene tips en apps voor op vakantie eens doornemen.