Skip to main content

Verbeter jouw wifisnelheid

Heb jij al het beste internet op de markt, maar heb je het gevoel dat het nóg sneller kan? Volg dan onze tips voor een optimale wifisnelheid.

Zet je modem op een centrale plek in je huis

  • Je zet de modem best in een open ruimte (niet in de kast), een metertje boven de grond.
  • Om storingen te vermijden zet je de modem of wifibooster best op meer dan een meter afstand van andere elektronische toestellen.
  • Zet je modem ook bij voorkeur op het gelijkvloers. Zo krijg je het grootste wifibereik.
Wifisnelheid verbeteren Youfone

Een ethernetkabel werkt altijd goed

Wifi is natuurlijk zeer handig, maar je laptop of spelconsole via een ethernetkabel aansluiten op de modem heeft ook een aantal voordelen:

  • Je internetsnelheid is hoger
  • De kans op een storing door andere elektrische toestellen is kleiner
  • Er is meer bandbreedte beschikbaar op je wifi die je kunt gebruiken voor de apparaten die je alleen via wifi met het internet kan verbinden
  • Als er ingebouwde ethernetaansluitingen zijn in je huis, kun je met een ethernetkabel ruimtes bereiken die te ver van de modem verwijderd zijn om wifi-ontvangst te hebben

Je kunt heel eenvoudig ethernetkabels kopen in zowat elke elektronicawinkel.

 

Interferentie van elektronische toestellen met je wifiverbinding

Elektronische toestellen zoals een microgolfoven, alarmsysteem, beveiligingscamera’s of andere apparaten kunnen de wifiverbinding verstoren. Ervaar je problemen in de buurt van deze toestellen? Ga dan even dichter naar je modem of wifibooster.

 

Oude apparaten

Als je nog werkt met een tablet, laptop of smartphone die vijf jaar is of ouder, dan is het mogelijk dat ze de wifiverbinding vertragen. Sluit deze toestellen dan ook niet aan via wifi. Dat geldt trouwens ook voor smarthometoepassingen met verouderde chips. Die kunnen je wifi trager maken.

 

Beperk je verbruik

Hoe meer grote bestanden je downloadt, zoals video’s of series, hoe trager je wifiverbinding zal zijn. Probeer ook altijd om niet te veel toestellen tegelijkertijd aan te sluiten op het wifinetwerk.

 

Snelheid van de wifiverbinding vlak na de installatie

Vlak na de installatie zullen we je wifisnelheid de volgende tien dagen ook automatisch monitoren. Na tien dagen mag je er zeker van zijn dat je van een optimale surfsnelheid geniet.

 

Om je te garanderen dat dit zo blijft, zullen we dit automatisch elke 14 dagen controleren. Wees gerust, je merkt hier niets van en je kunt gewoon blijven gebruikmaken van het internet bij je thuis.