Skip to main content

Pers

Contact

Youfone is regelmatig in de media met nieuwe ontwikkelingen.

Ben je journalist, blogger of vlogger? Neem voor meer informatie en/of beeldmateriaal contact op met pers@youfone.be

Hieronder vind je een overzicht van de laatste persberichten. 
 

Youfone in de pers

Youfone is het goedkoopste

Donderdag, 14/09/2023: "Als je puur voor het goedkoopste abonnement gaat, betaal je momenteel nergens minder dan bij Youfone. Voor amper 6 euro per maand krijg je bij die operator 200 belminuten of sms’jes naar alle Belgische netwerken. Daarnaast kan je tot 2 GB per maand aan mobiele data verbruiken.

 

Als abonnee bij Youfone bel en surf je trouwens op het mobiele netwerk van Proximus. En dat is volgens de provider zelf ook meteen de reden waarom hij zo goedkoop is: Youfone moet zelf geen miljoenen in gsm-masten investeren. En jij bijgevolg niet in hen. 

 

Heb je toch liever wat meer gigabytes mobiele data? Dan hoeft je gsm-abonnement nog altijd niet veel te kosten. Bij Youfone kan je namelijk ook een contract van 10 euro per maand nemen. Daarvoor krijg je 200 belminuten naar alle Belgische netwerken en 10 GB mobiele data." (Dejonghe T. in samenwerking met Mijntelco, 2023)

Youfone lanceert vast internet in België

Donderdag, 30/06/2023: Youfone lanceert naast abonnementen voor mobiele telefonie nu ook Internet Thuis in België. Youfone zet volop in op snel, stabiel en onbeperkt surfen aan tegen zeer democratische prijzen.

 

Vijf verschillende abonnementen

Youfone lanceert vijf verschillende abonnementen. De goedkoopste is er al vanaf €35 per maand. Voor die prijs genieten klanten van Youfone met een DSL-aansluiting van een onbeperkt surfvolume, een downloadsnelheid van 100 Mbit/s en een uploadsnelheid van 40 Mbit/s.

Klanten die al zijn aangesloten op een glasvezelnetwerk krijgen de keuze tussen vier abonnementen met verschillende download- en uploadsnelheden. Het abonnement van €39 per maand biedt een downloadsnelheid van 50 Mbit/s en een uploadsnelheid van 10 Mbit/s. Bij het abonnement van €45 per maand zijn dat 150 Mbit/s (download) en 50 Mbit/s (upload), terwijl de snelheden bij het abonnement van €55 per maand tot 500 Mbit/s (download) en 100 Mbit/s (upload) oplopen. Voor het snelst mogelijke internet met een downloadsnelheid van 1000 Mbit/s en een uploadsnelheid van 500 Mbit/s betalen klanten €65 per maand. Het datavolume is bij elk abonnement onbeperkt.

Wifisnelheid verbeteren Youfone

Onbeperkt volume aan een democratische prijs

“We zien dat het dataverbruik exponentieel blijft stijgen”, aldus Valentijn Rensing, CEO bij Group Youfone. “Steeds meer toestellen zijn verbonden met het internet en we streamen ook altijd meer. Online gamen, video’s of muziek streamen. Het is het nieuwe normaal. Daarom is het voor ons belangrijk om onze klanten een onbeperkt volume te bieden tegen democratische prijzen.”

Mini-docureeks Team DSM "The road to the classics"

 

Dinsdag, 03/05/2022: Team DSM lanceert een mini-docureeks "The road to the classics". Deze reeks bestaat uit drie delen die gaan over de directe aanloop naar de races waarin de emoties duidelijk voelbaar zijn. Wil jij een intrigerend kijkje achter de schermen en het unieke karakter van Team DSM ontdekken? Voelen hoe het peloton met passie en drang technologische grenzen verlegt dankzij Youfone? Bekijk de eerste aflevering dinsdag 3 mei op onze DSM-pagina.

Youfone maakt de naam waar “beste prijs, beste netwerk”

 

Maart, 2022: In 2021 zijn we vol vertrouwen toegetreden tot de Belgische markt. Na een succesvol jaar vol nieuwe en blije Youfoners hebben we bevestiging gekregen van BIPT en Testaankoop dat we ons een waardige telecomaanbieder mogen noemen in België.

Waar komt Youfone vandaan?
Youfone is een telecom bedrijf, opgestart in Rotterdam in 2008 met 500.000 klanten. Sinds 2021 hebben we de sprong gewaagd naar de Belgische Markt als MVNO. Met de hulp van het beste netwerk “Proximus” van België bieden we momenteel goedkope GSM-abonnementen aan onder het motto “beste prijs, beste netwerk”.

Beste netwerk 2020-2021 Testaankoop

Youfone gebruikt enkel het beste netwerk

Proximus is in 2021 opnieuw verkozen tot het netwerk met de beste netwerkdekking. Dit is bevestigd door het jaarlijkse onderzoek van Testaankoop. Wij mikken alleen maar op de hoogste kwaliteit voor onze klanten en dit wordt nu voor de tweede maal bevestigt.

Meer informatie hierover vind je hier.

 

Youfone als goedkoopste aanbieder

We kijken niet alleen naar de beste kwaliteit, maar ook de beste prijs. Dit kunnen we alleen maar bevestigen aan de hand van het onderzoek van BIPT. Hieruit is gebleken dat Youfone de goedkoopste aanbieder van GSM-abonnementen is voor 3 van de 4 soorten mobiele gebruikers.

 

De gebruikers en hun mobiele behoeftes:

  • Basis gebruiker: +/- 500 MB & 60 Min.
  • Matige gebruiker: +/- 5 GB & 120 Min.
  • Zware gebruiker: +/- 10 GB & 300 Min.

Lees er hier meer over.

Youfone maakt bellen, sms’en en roaming van en naar Oekraïne-België gratis

 

Maart, 2022: De situatie in Oekraïne doet ons verdriet. Youfone wil zijn steun betuigen en maakt voor iedereen het bellen, sms'en en roaming van en naar Oekraïne-België gratis. Zij kunnen hiervan gebruikmaken tot tenminste eind maart. Alle extra kosten buiten de bundel om worden vanaf 26 februari 2022 met terugwerkende kracht aangepast.

 

Wij hopen dat de mensen die het nodig hebben hiermee in contact kunnen komen met hun dierbaren.

Valentijn Rensing, CEO Youfone:
“Onze kracht is mensen met elkaar verbinden. Daarom willen we alle Oekraïners via deze weg een hart onder de riem steken. Zo krijgen zij de mogelijkheid contact te hebben met hun dierbaren in deze angstige situatie. Ook voor onze software developers is dit een onzekere periode, want zij zitten in Odessa. Gelukkig kunnen we nauw contact met hen onderhouden.”

Youfone steunt Oekraïne: gratis bellen, sms'en en roaming

Youfone en Team DSM for the win!

 

December, 2021: Youfone en Team DSM zijn trots om hun strategische samenwerking aan te kondigen. Een groot en innovatief partnership dat integraal onderdeel zal worden van de internationale marketingstrategie van Youfone en bijdraagt aan hun groeiambities.

 

Youfone is opgericht in 2008 en gevestigd in Rotterdam. Youfone is de grootste onafhankelijke operator van Nederland met meer dan 450.000 klanten en biedt zowel mobiele als vaste diensten. In 2017 lanceerde Youfone zijn eigen tv-dienst met de nieuwste technologie. In januari 2021 heeft Youfone een B2B-unit toegevoegd die zich richt op het partnerkanaal. Door de jaren heen heeft Youfone vele awards gewonnen, voor beste klantenservice, beste sim-only provider en 3 jaar op rij als snelst groeiend bedrijf.

 

Als nieuwe partners zullen Youfone en Team DSM samen verschillende initiatieven starten die facetten van de wielersport dichter bij de fans zal brengen met behulp van de nieuwste technologie. Youfone zal prominent zichtbaar worden in de uitstraling van de wielerploeg vanaf het nieuwe seizoen. Deze samenwerking zal volledig worden geïntegreerd in de internationale marketing planning van Youfone. Bovendien, als key-partner van de WorldTour-ploeg, stelt Youfone het team in staat om met de beste kwaliteit bereikbaar te zijn en op deze manier samenwerking tussen atleten, coaches en experts wereldwijd verder te optimaliseren. Wielrennen is een pure teamsport en communicatie is een cruciale factor.

 

Valentijn Rensing (CEO Youfone): “We zijn verheugd en trots om dit nieuws over ons partnership en nauwe samenwerking met Team DSM te delen. We hebben het team leren kennen als een hecht collectief van gepassioneerde mensen en alle teamleden, zowel op als naast de fiets, jagen samen hun dromen na terwijl ze hun unieke "Keep Challenging" -model hanteren met mooie menselijke waarden als basis. Een geweldige groep mensen die hun missie wil bereiken door middel van samenwerking, passie, inzet, vreugde en – zeker – respect voor elkaar. We delen deze waarden met ze en het is de cultuur van het team die ons inspireert. De vooruitstrevende manier van denken van het team en het versterken van elkaar zijn symbolisch verbonden met onze business in mobiele telefonie, internet en tv. Moderne technologie stelt connectiviteit voorop, mensen kunnen hierdoor op individuele wijze communiceren en verbindingen leggen. Deze samenwerking zal onze groeistrategie krachtig ondersteunen en kansen creëren om op een nieuwe manier met onze klanten in contact te komen.”

Iwan Spekenbrink (CEO Team DSM): “We zijn erg trots dat een succesvol en snelgroeiend bedrijf als Youfone zich aan ons verbindt in zo'n belangrijk en strategisch partnership. Ze zijn enorm toegewijd en denken buiten de gebaande paden. Ze zijn een innovatieve en betrouwbare speler en klaar voor de toekomst. Hun business stelt mensen in staat om met elkaar te communiceren zonder te reizen. Ze worden gedreven door hun missie om voor iedereen de beste kwaliteit in telecom te leveren voor een goede prijs en daar zijn ze erg succesvol in, gezien de vele prijzen die ze winnen. Hun klantgedreven en mensgerichte aanpak past ook bij onze cultuur. Technologische ontwikkelingen en innovaties in de wielersport gaan hand in hand en versterken elkaar, daarnaast hebben deze een bewezen impact op resultaten. We kijken er naar uit om de komende jaren samen te werken met zo'n succesvol bedrijf.”

Youfone sponsort Team DSM

Beste netwerkoperator volgens Becover+ van Testaankoop

September, 2021: uit de bijna 10 000 tests die via de applicatie Becover+ in 2020 verzameld werd, bleek Proximus over het hele jaar gemeten over de beste netwerkdekking voor mobiel internet te beschikken.

Aan de hand van de individuele metingen voor downloadsnelheid, uploadsnelheid, de wachttijd voor het laden van YouTube-video’s en de wachttijd voor het laden van webpagina’s berekenen werd er een eindscore per netwerkoperator berekend. Proximus beschikte voor het hele jaar 2020 niet enkel over de hoogste totaalscore, maar bleek ook 7 van de 12 maanden het netwerk met de hoogste score voor mobiel internet.

Proximus haalde een eindscore van 20.174 punten en krijg daarmee het label ‘Beste van de test Mobiel netwerk 2020, gebaseerd op de resultaten van de app BeCover+’.

Bron: Testaankoop

Testaankoop beste netwerk