Skip to main content

Beste mobiele netwerk van België

Premium Proximus-netwerk

Wij maken gebruik van het premium Proximus-netwerk. Het Proximus-netwerk is uitgeroepen tot het beste en snelste mobiele netwerk van België. Dus reken maar op goed bereik. Met 4G is de maximale downloadsnelheid 900 Mbit/s en de uploadsnelheid 900 Mbit/s, dat is veel sneller dan bij de meeste andere providers. Gemiddeld kan je echter rekenen op een downloadsnelheid van 75 Mbit/s en een uploadsnelheid van 26,3 Mbit/s.

5G
Snelheden tot 1Gbps. 5G 10 x sneller dan het huidige 4G!

Beste netwerk 2020-2021 Testaankoop

Landelijke dekking

Proximus heeft in België 99% 4G-dekking. Met het Proximus-netwerk ben je overal en altijd verbonden. Zelfs waar je het niet verwacht! Vul je postcode in op de dekkingskaart om het bereik in jouw regio te checken.
 
Proximus heeft in België nu ook 5G-dekking.
Ga naar de dekkingskaart


Belangrijk om te weten
Er bestaan 2 soorten snelheden: de maximumsnelheid en de gemiddelde snelheid. De maximumsnelheid is de hoogst haalbare snelheid bij een ideaal scenario. Er zijn verschillende factoren die ervoor zorgen dat de daadwerkelijke snelheid lager is. Dit noemen we de gemiddelde snelheid. De volgende factoren kunnen van invloed zijn op de snelheid:

• Het type mobiele apparaat
• De afstand tussen je mobiele apparaat en de gsm-mast
• Weersomstandigheden
• De drukte op het internet of de internetpagina

Wat zijn de voordelen?

Met 5G surf je nog sneller dan vandaag! Uiteindelijk zul je tot tien keer sneller kunnen surfen dan op de bestaande 4G-netwerken. Tegelijk zul je een aanzienlijke verbetering van de latentie merken, waardoor het mobiele netwerk en de applicaties nog sneller zullen reageren. Van dag tot dag wordt data verbruikt (voor video, muziek, gaming, gesprekken, enz.) en worden steeds meer toestellen (smartphones, tablets, sensoren, videocamera's, wearables, geconnecteerde toestellen, geconnecteerde auto's, enz.) gelijktijdig verbonden. 5G is de oplossing voor de toekomst, die een nog groter aantal toestellen ondersteunt, zonder enig kwaliteitsverlies en met meer betrouwbaarheid. 5G is ook groener omdat er minder energie verbruikt wordt om gegevens door te sturen.

Ontdek 5G bij Youfone

Wat heb ik nodig voor een 5G-verbinding?

Je zult het volgende nodig hebben:

5G-bereik op je mobiele telefoon: bekijk onze kaart met het netwerkbereik.
Een toestel dat compatibel is met het Proximus 5G-netwerk: We werken voortdurend samen met leveranciers om ons aanbod zo snel mogelijk uit te breiden. Er zijn andere 5G-toestellen op de Belgische of buitenlandse markt, maar op dit moment werken andere toestellen niet op het Proximus 5G-netwerk. 
Een 5G mobiel tariefplan: bekijk de mobiele tariefplannen tarievenpagina.


Is mijn toestel compatibel met 5G?

Je hebt een toestel nodig dat compatibel is met het Proximus 5G-netwerk. Als je toestel niet 5G-compatibel is, zal het niet in staat zijn om het 5G-netwerk te detecteren.
Wees gerust: Als je een 5G-toestel hebt, maar je bevindt je ergens waar er geen 5G-bereik is, dan kan je toestel gebruik maken van ons 2G/3G/4G-netwerk.
Elke operator ter wereld gebruikt ook andere parameters voor het 5G-netwerk. Daarom moet je toestel worden aangepast aan het land en jouw operator via een software-update die door de fabrikant van je toestel wordt geleverd.
 

Welke snelheid kan ik verwachten?

Je kunt een snelheidsverbetering tot 30% (afhankelijk van de dekking en het apparaat) verwachten en dit percentage zal in de toekomst toenemen.

Veelgestelde vragen

Wij helpen je graag
 • Wat zijn de kosten voor internet in de EU?

  De regels zijn hetzelfde als in België, de min/sms/MB's gaan van je abonnement af. Kosten buiten het abonnement in EU zijn gelijk aan de kosten buiten het abonnement in België.

  Klik hier voor meer informatie.

   

 • Welke GSM-abonnementen heeft Youfone?
  Wij hebben verschillende abonnementen, zowel bel/sms en internet. Bekijk onze GSM-abonnement promo's.

   

 • Van welk netwerk maakt Youfone gebruik?

  Wij maken gebruik van het premium Proximus-netwerk. Het Proximus-netwerk is uitgeroepen tot het beste en snelste mobiele netwerk van België. Dus reken maar op goed bereik. Met 4G is de maximale downloadsnelheid 900 Mbit/s en de uploadsnelheid 900 Mbit/s, dat is veel sneller dan bij de meeste andere providers. Gemiddeld kan je echter rekenen op een downloadsnelheid van 75 Mbit/s en een uploadsnelheid van 26,3 Mbit/s.

  Landelijke dekking
  Proximus heeft in België 99% 4G-dekking. Met Proximus ben je overal en altijd verbonden. Zelfs waar je het niet verwacht! Vul je postcode in op de dekkingskaart om het bereik in jouw regio te checken.

 • Hoe werkt het aanvragen van nummerbehoud?

  Overstappen van je huidige provider naar Youfone gaat heel eenvoudig via de bestelpagina op onze website. Ook het behouden van je huidige mobiele nummer is gratis mogelijk. Geef tijdens het bestelproces aan dat je jouw huidige telefoonnummer wilt behouden. Dan zorgen wij ervoor dat de huidige aansluiting kosteloos wordt opgezegd en wordt overgezet naar Youfone.

  ZO WERKT HET

  Stap 1: Check je opzegtermijn: Ben je buiten je initiële contractperiode, dan is overstappen gratis. Binnen de initiële contractperiode kan je huidige provider je de resterende contracttermijnen aanrekenen.

  Stap 2: Kies een van de GSM-abonnementen of stel zelf een abonnement samen. Plaats je bestelling en geef aan of je ook jouw huidige telefoonnummer gratis wil meenemen. In dat geval regelt Youfone de overstap voor jou.

  Stap 3: Gratis nummerbehoud, je krijgt van ons een bevestigingsmail van je bestelling. De simkaart sturen we binnen 5 werkdagen naar je thuisadres.