Skip to main content

Vijf series om te bingewatchen tijdens het najaar

Toch maar de volgende episode opzetten omdat de cliffhanger je te nieuwsgierig maakt? Is de spanning te snijden of kijk je gewoon graag alles in één week uit? Bingewatchen is een herkenbaar fenomeen in elk huishouden. Zeker in het najaar als het sneller donker wordt, de warmte van je eigen huis aangenamer is en omdat jij je gewoon graag in de zetel neerploft. Daarom lijsten we hieronder kijktips op voor alle bingewatchers onder ons.

 

Misdadig najaar op Netflix

1. Better Call Saul

Better Call Saul is de prequel van de razendpopulaire serie Breaking Bad. De 63 episodes van de misdaadserie zijn allemaal beschikbaar op Netflix en volgt raadsman Jimmy McGill’s transformatie tot de omstreden advocaat Saul Goodman. Kan je van de serie geen genoeg krijgen? Dan staan er ook nog 5 seizoenen Breaking Bad en de film El Camino (sequel) voor je klaar.

 

2. Peaky Blinders

Zou je liever in de jaren ’20 en ’30 geleefd hebben of hou je gewoon van stijlvolle kleding en Britse accenten? Dan is Peaky Blinders ongetwijfeld iets voor jou. De serie draait rond de straatbende Peaky Blinders en leider Thomas Shelby, die na de Eerste Wereldoorlog start met het uitbouwen van een imperium (illegale) handelspraktijken. Hoewel alle seizoenen van de serie gedraaid zijn, komt er nog de zwanenzang in de vorm van een film. Ideaal om je daarop voor te bereiden.

 

Happy herfst met Disney+

3. The Mandalorian

The Mandalorian is met goede reden één van dé uithangborden van Disney+. De spacewestern, die zich tussen de zesde en zevende film uit de Star Wars-serie afspeelt, volgt de premiejager, Mandalorian, tijdens zijn missies doorheen de uithoeken van het heelal. Met een derde seizoen gepland voor het voorjaar van 2023, is dit een goed moment om in te stappen of je verder te verdiepen in het universum van Star Wars.

 

4. The Beatles: Get Back

The Beatles: Get Back biedt een unieke blik op de populairste band aller tijden. De docuserie staat helemaal in teken van de productie van het album Let It Be, dat in ontwikkeling onder de naam Get Back door het leven ging. De drie episodes brengen zo elk ongeveer 21 dagen studiotijd in beeld. Hoe kan je drie episodes bingewatchen noemen? De totale looptijd van de drie episodes is ongeveer acht uur. Even lang als de meeste seizoenen van andere series.

 

Meeslepende nazomer op Amazon Prime

5. Sherlock

Een alltime classic personage in een modern jasje. Benedict Cumberbatch kruipt in de huid van de befaamde detectieve Sherlock Holmes, die zoals altijd met zijn rechterhand dokter Watson de straten van London probeert vrij te houden van misdaad en mysterie. In tegenstelling tot de verhalen van bezieler Arthur Canon Doyle, is de scherpzinnige speurder in deze serie actief in de 21e eeuw. Een sterke cast en meeslepende episodes maken dit een must-see voor iedereen.

 

Kijk je graag series, of films on the go? Bij Youfone krijg je bij elk abonnement een gooeeeie deal met zoveel data als je wilt én voor de beste prijs. Naast series ook nog op zoek naar leesvoer voor je oren? Bekijk dan zeker ook eens onze lijst van favoriete luisterboeken voor tijdens de herfst.