Skip to main content

Videocall, de ideale manier om in contact te blijven

 

Woont je familie aan de andere kant van de wereld of maar een straat verder? Videobellen is altijd een leuke manier om met elkaar in contact te blijven. Maar welke videocall apps gebruik je hier het beste voor?

 

Klassieke Skype

Skype is misschien wel de oudste en meest vertrouwde manier om te videobellen. Desondanks er heel wat concurrentie op de markt kwam, is Skype nog altijd een zeer populaire app om contact te houden. Het grote voordeel aan Skype is dat je met tot wel 50 personen aan één gesprek deel kunt nemen. Bovendien kan je via Skype ook ondertiteling instellen en is het heel gemakkelijk om bestanden te versturen.

 

Skype app storeSkype google play

 

Meer dan alleen chatten met Whatsapp

Met zo'n twee miljard gebruikers is Whatsapp razend populair. Beter nog, één op vier mensen gebruikt Whatsapp om met vrienden en familie in contact te blijven. Het is een enorm toegankelijke app om berichten te verzenden, maar waarmee je de afgelopen jaren ook heel gemakkelijk een videcall kan doen. Via Whatsapp kan je zowel één-op-één gesprekken voeren als videobellen met maximum acht personen. Naast de videocall biedt Whatsapp nog andere functies aan zoals foto's en documenten versturen, je locatie delen, een GIF of spraakbericht versturen, een status instellen, een peiling maken of een contactpersoon delen. 

 

Whatsapp app storeWhatsapp google play

 

Online meetings met Zoom

Een derde mogelijkheid om met mensen over de hele wereld te bellen is Zoom. Zoom wordt zowel voor privégebruik als in zakelijke context gebruikt. Met Zoom kan je groepsgesprekken voeren, je scherm delen en virtuele achtergronden instellen. Het grote unieke voordeel aan Zoom is dat je breakout rooms kan creëren. Bespreek je liever iets in een kleinere groep? Ga dan met je dichte collega's even naar de virtuele breakout room. Als je gesprek gedaan is, kom je gewoon weer naar het gewone gesprek. Zoom wordt ook vaak gebruikt voor online lessen of webinars. 

 

Zoom app storeZoom Google play

 

Zakelijke calls met Google Meet

Google Meet is voor iedereen met een Google account toegankelijk. De gratis app kan gebruikt worden voor gesprekken tot wel 100 personen tegelijk. Google Meet is ideaal voor korte gesprekken. De maximale gespreksduur van een call is 60 minuten. Het enige 'nadeel' aan deze app is dat elke gebruiker een Google-account nodig heeft. 

 

Google Meet app storeGoogle Meet Google play

 

Toegankelijke videocall met Jitsi Meet

Jitsi meet begon als een studentenproject, maar groeide al snel uit tot een populair platform om te videobellen. Volgens Jitsi meet is er geen maximum aantal gebruikers, maar kan de kwaliteit vanaf 10 à 15 personen wel achteruit gaan. Het is ook heel eenvoudig om deel te nemen aan een videocall. Van zodra je de linknaam kent, bijvoorbeeld meet.jit.si/familiedeboeck, kan je deelnemen aan de call. Dat heeft natuurlijk ook meteen een keerzijde, want zo krijg je al snel onverwachte bezoekers over de vloer. Gelukkig bedacht Jitsi Meet een oplossing. Je kan je videocall beveiligen met een wachtwoord. Jitsi is een gratis app waarbij je geen account hoeft aan te maken. 

 

Jitsi Meet app storeJitsi Meet app store

 

 

Met ons Internet thuis bel je urenlang zonder problemen met je vrienden en familie. Bel je liever als je onderweg bent? Bestel je GSM-abonnement met veel data bij yoin en geniet van de family-time tijdens de videocall!