Skip to main content

Vier Kerst in stijl

tips voor originele kerstkaartjes en een fantastisch gedekte kersttafel

Kerstmis komt eraan! Voor velen de leukste en gezelligste tijd van het jaar, maar voor anderen vaak een stresserende periode. Cadeautjes kopen, eten klaarmaken, familie ontvangen… En een vraag die bij iedereen wel eens gesteld wordt: wat schrijf ik op mijn kerstkaartjes en hoe dek ik last minute mijn kersttafel?

 

Help, ik heb geen inspiratie… Welke kerstboodschap schrijf ik op mijn kerstkaarten?

Gedurende de maand december ontvang je vast en zeker enkele kerstkaarten, maar welke wensen schrijf je op je kerstkaart? Kan je hetzelfde tekstje als vorig jaar gebruiken of kom je dit jaar wat origineler uit de hoek? Hier alvast enkele voorbeelden die je op weg kunnen zetten:

  • Een hele fijne kerst gewenst, met iedereen die je liefhebt om je heen.
  • Wishing you a lot of joy and love!
  • Have a holly jolly Christmas and a happy new year!
  • Een bruisend en magisch 2024 gewenst!
  • Maak van de feestdagen een magische tijd. Vul ze met liefde en heel veel gezelligheid.
  • Ik wens je een fijn eindejaar. Dat al je dromen mogen uitkomen.

Zoek je een snelle en handige manier om je kerstkaarten te versturen? Dan is Bpost misschien een goede optie! Via de website van Bpost krijg je verschillende opties: een foto uit je bibliotheek of een voorgemaakte kaart? . Of het nu een foto met een boodschap is of een voorgemaakte kerstkaart? In beide gevallen kan je ze via Bpost bewerken en verzenden. Lees meer over digitale kerstkaarten in onze blog en ontdek nog andere manieren om je kaartje te versturen.

 

Weinig voorbereidingstijd om je tafel te dekken?

Met deze tips creëer je in een mum van tijd een fantastische kersttafel!

 

Bepaal een thema

Bepaal allereerst het thema van je kersttafel. Stem daarna de kleuren op elkaar af. Gebruik maximum twee hoofdkleuren en vul eventueel nog aan met een extra kleur. De meest gebruikte kerstkleuren zijn groen en rood, maar hier kan je zeker je creatieve kant bovenhalen. Met een touch van goud kan je ook al heel veel leuke accenten leggen.

 

Decoratie

De allerleukste decoratie tijdens donkere dagen zijn toch kaarsen en lichtjes? Je kan je tafel versieren met verschillende soorten kaarsen: theelichtjes, lange huishoudkaarsen en zelfs twistkaarsen. Op die manier creëer je hoogtes en laagtes in jouw tafelschikking. Daarnaast kan je ook leuke creaties maken met kerstverlichting. Via Pinterest kan je heel wat inspiratie opdoen om jouw tafel te laten schitteren.

 

Servetten

De ideale manier om uit te pakken bij jouw familie is met het vouwen van servetten! Kijk deze leuke video om jou te inspireren. Hou je het liever makkelijker? Met een servetring of servethouder kan je de tafel ook heel mooi versieren.

 

Menukaart

Zoek jij (samen met je kinderen) nog een leuke activiteit naar aanloop van de feestdagen? Laat het knutselen dan maar beginnen! Want wat is leuker dan een kerstmenukaart en naamkaartjes op tafel? Neem papier en verf of stiften bij de hand en teken er op los. Ook met Canva kan je via een sjabloon heel makkelijk je eigen menukaart maken. Daarnaast is Canva ook ideaal om naamkaartjes te maken. Kies een sjabloon dat je mooi vindt, verander de naam naar dat van je bezoek en het feest kan beginnen! 

 

Youfone wenst iedereen een vrolijke kerst en een gelukkig nieuwjaar! Hopelijk wordt je kerstfeest onvergetelijk en ben je omringd door de mensen die je graag ziet. Blijf dankzij Youfone altijd bereikbaar en verbonden met jouw familie. Cheers to a lovely 2024! 🥂