Skip to main content

Vijf beste Belgische podcasts in 2023

Het bepalen van de beste Belgische podcasts in 2023 is natuurlijk subjectief. Wat wel zeker is: of je nu de trein neemt, in de auto zit of gewoon je rugzak inpakt voor een epische roadtrip, podcasts zijn altijd een fijne reisgenoot! Van spannende verhalen en diepgaande interviews tot leerrijke of maatschappelijke topics. Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat een podcast over. 

 

In deze blog geven we je vijf tips mee van Belgische podcasts die je onderweg kan beluisteren. We kozen voor een mix tussen Vlaamse en Waalse podcasts.

 

Welcome to the AA

In “Welcome to the AA” nodigen comedian Alex Agnew en zijn partner in crime Andries Beckers een centrale gast uit die dicht of ver bij hun eigen leefwereld staan. Van Toby Alderweireld tot Gustaph, niets of niemand ontsnapt aan de vragen van Alex en Andries.

 

Femmes Coupables

Wie houdt van true crime zal met de RTBF podcast “Femmes coupables” op zijn wenken worden bediend. Van Véronique Courjault, beschuldigd van kindermoord, tot Anna Göldi, de laatste heks… Wie zei er dat misdaad een mannenzaak was? Juliette Prouteau vertelt je over het proces tegen acht vrouwelijke criminelen.

 

De stemmen van Assisen

Moord of toch een ongeluk? In deze podcast van de krant het Nieuwsblad nemen misdaadreporters Pieter Huyberechts, Cedric Lagast en Marc Klifman je mee naar de spraakmakendste rechtszaken die voorkomen in het Hof van assisen. Bereid je voor op spannende verhalen, juridische twists en een intrigerende kijk achter de schermen van ons gerechtelijk systeem.

 

En cuisine

Dit is er eentje voor de foodies onder ons! Elke zaterdag geeft host Candice Kother tips om gezond en authentiek te eten. Ze deelt tips en heerlijke recepten, meestal vegetarisch of gebaseerd op producten van de boerderij. Ongetwijfeld een inspiratiebron wanneer je graag de keuken induikt!

 

Nerdland

De bekendste, maar tegelijk ook populairste nerd van Vlaanderen is ongetwijfeld Lieven Scheire. Hij neemt je maandelijks mee doorheen het belangrijkste wetenschaps- en technologienieuws. Van AI-voetbalrobots tot synthetische menselijke embryo’s… Gekker dan de topics in Nerdland wordt het niet.

 

Wil je deze podcasts onderweg beluisteren en niet zonder data komen te zitten? Bij Youfone stel je zelf je abonnement samen en kies jij hoeveel data, belminuten en sms’en je wilt.