Skip to main content

Vijf filmklassiekers die je gezien moet hebben!

 

Er staat een gezellige filmavond op de planning. Maar wie mag de film kiezen en gaat iedereen akkoord met die keuze? In veel gezinnen gaat er al een heleboel tijd naar het kiezen van de juiste film. Klinkt deze siuatie herkenbaar voor jou en je gezin? Wij helpen je een handje door vijf absolute klassiekers op een rij te zetten.

 

Intouchables (2011)

Starten doen we met een hartverwarmende klassieker. “Intouchables” vertelt het verhaal over de vriendschap tussen Driss en Philippe. Driss is een onbezonnen jonge man uit de buitenwijk. Philippe daarentegen is een welgestelde verlamde man, op zoek naar een verzorger die aan zijn wensen voldoet. Driss solliciteert voor de functie zodat hij een handtekening voor zijn uitkering kan bemachtigen, maar al snel ontstaat er een hechte vriendschap tussen de twee. 

Intouchables is beschikbaar op Pathé Thuis en Amazon Prive Video.

 

Forrest Gump (1994)

Dé bekende woorden “Life is like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get.” heb je vast en zeker al eerder gehoord. Die komen uiteraard uit de filmklassieker “Forrest Gump”. De film vertelt het verhaal van een jongen, Forrest, met een laag IQ. Hij zag er daarnaast ook een beetje aandoenlijk uit met zijn opvallende beenprotheses. Forrest moet vechten voor zijn plekje in de maatschappij waar hij alsmaar gepest en uitgelachen wordt. De film leert ons veel bij over de kracht van liefde en doorzettingsvermogen. “Forrest Gump” haalde maar liefst dertien Oscarnominaties binnen, waarvan het er zes won. Onder andere voor: Beste Film, Beste Regisseur en Beste acteur. Die rol werd gespeeld door Tom Hanks. 

Bekijk Forrest Gump op Netflix, Amazon Prime Video en Apple TV. De film is ook te koop of te huur via Youtube.

 

Annie (1982)

Niet alleen een film maar ook een musicalklassieker is “Annie”. Annie werd als baby achtergelaten door haar ouders. Al snel werd ze in een weeshuis opgevangen door Mevrouw Hannigan. Een verbitterde vrouw die naast Annie nog enkele andere kinderen opving. Op een dag stapt de secretaresse van de miljardair Oliver Warbucks het weeshuis binnen. Hij wil een weeskindje adopteren en haar oog valt al snel op de roodharige Annie. Na de proefweek hebben Annie en Oliver zo een goede band, dat Annie bij hem blijft. Samen starten ze de zoektocht naar haar ouders. 

Annie is beschikbaar op Netflix, Amazon Prime Video en Apple TV

 

The Sound of Music (1965)

Dé klassieker der klassiekers is “The Sound of Music”. Maria woont in een klooster in Oostenrijk, maar is niet altijd akkoord met de regels die haar opgelegd worden. Daarom stuurt moeder Overste haar naar familie Von Trapp. Alleenstaande Meneer Von Trapp is namelijk op zoek naar een privélerares voor zijn zeven kinderen. Hij voedt hen heel streng en kordaat op. Wanneer meneer Von Trapp op reis naar Wenen vertrekt, ziet Maria haar kans om verandering in de opvoeding te brengen. Ze neemt hen mee naar buiten en leert hen zingen. Als de verbitterde meneer Von Trapp dat hoort, smelt zijn harde aanpak als sneeuw voor de zon. 

Bekijk The Sound of Music op Disney Plus en Apple TV.

 

E.T. (1982)

Een van de vele films van regisseur Steven Spielberg is “E.T.”: dé film klassieker die je absoluut gezien moet hebben. De 10-jarige Eliott woont in een huisje in California. Wanneer hij op een gegeven moment alleen in de tuin achterblijft, ontdekt hij een nooit eerder gezien buitenaarts wezen. Beiden zijn ze heel verbaasd, maar al snel bloeit er een vriendschap tussen hen. Ondanks de vriendschap krijgt E.T. toch last van heimwee. Hij wil ten kosten wat het kost terug naar zijn planeet. E.T. werd voor negen Oscars genomineerd en uitgeroepen tot de beste sciencefictionfilm ooit gemaakt. De film won prijzen voor onder andere beste visuele effecten en beste muziek. 

Bekijk E.T. op Netflix, Amazon Prime Video en Apple TV. E.T. is ook te huur of te koop via Youtube

 

Deze klassiekers hebben elk op hun eigen manier de harten van miljoenen mensen veroverd. Van het ontroerende verhaal van “Intouchables” tot de avonturen van “Forrest Gump” en de buitenaardse vriendschap in “E.T”. 

 

Heb jij een van deze klassiekers nog niet gezien? Via onze GSM-abonnementen stream je deze films thuis, maar ook onderweg op je gsm of tablet! En via de Internet Thuis abonnementen van Youfone kijk je op elk moment naar je lievelingsfilm! Op die manier verveel je je nooit meer op de trein, in het vliegtuig of in de les 😉 Veel kijkplezier!