Skip to main content

Zes must-have apps voor aanstaande moeders

Wanneer heb je het meeste kans om zwanger te worden? Hoe bereid jij je het best voor op het moederschap? Hoe groot is de baby al? Het aantal apps die met zwangerschap te maken hebben is niet meer bij te houden. Hier zijn zes must-have zwangerschapsapps die zeker het overwegen waard zijn als je zwanger wilt worden of al zwanger bent.

 

1. Flo – Je persoonlijke zwangerschapsvriendin

Flo is als je eigen digitale zwangerschapsvriendin. Deze app houdt je op de hoogte van je menstruatiecyclus, ovulatie, en natuurlijk, je zwangerschap. Je krijgt dagelijkse updates over de ontwikkeling van je baby, handige tips voor elke fase van de zwangerschap en toegang tot een community van andere aanstaande moeders.

 

2. Kinder – Babynamen zoeken zonder gedoe

Deze keer geen potentiële partners, maar babynamen swipen. Kinder is dé app voor het vinden van de perfecte babynaam. Deze app is gemaakt door ouders, voor ouders. Je krijgt namen voorgeschoteld en de namen die je leuk vindt, kan je bewaren. Als je partner dezelfde namen leuk vindt, creëer je samen een shortlist van namen waar jullie allebei dol op zijn. Het maakt de zoektocht naar een babynaam leuk en gemakkelijk.

 

3. Headspace – Mindfulness voor de mama

Tijdens de zwangerschap is ontspanning cruciaal, en dat is precies waar Headspace je bij kan helpen. Deze app leert je mediteren via handige video’s en reikt je mindfulness-oefeningen aan die je helpen stress te verminderen en je geest en lichaam voor te bereiden op de komst van je baby.

 

4. ZwangerHap – Babyproof eten zonder zorgen

ZwangerHap is jouw digitale gids voor veilig eten tijdens de zwangerschap. Deze app helpt je bij het maken van gezonde voedingskeuzes en geeft advies over welke voedingsmiddelen je beter kunt vermijden. Als je twijfelt over een product, kan je het snel opzoeken in de app en weet je meteen of het ‘zwangerschapsproof’ is. Zo zorg je ervoor dat je baby alle voedingsstoffen krijgt die hij of zij nodig heeft.

 

5. 24 Baby – Jouw meest complete zwangerschapsgids

Met de 24Baby-app volg je de ontwikkeling van je zwangerschap van dag tot dag. Volg de groei van je baby, houd alle belangrijke mijlpalen van jouw zwangerschap en baby bij in je persoonlijke dagboek of bewonder je kleintje. Na de bevalling vind je info over de ontwikkeling van je baby tot hij of zij vier jaar oud is. Deze app werd uitgeroepen tot beste app van het jaar 2020 en 2022 in de categorie Gezondheid.

 

6. Baby Tracker – Ideaal voor vergeetkousen

Als nieuwe moeder is het bijhouden van de dagelijkse activiteiten van je baby van onschatbare waarde. Baby Tracker maakt dit eenvoudig met functies voor het registreren van voedingstijden, slaappatronen en luierwissels. Het geeft je een overzicht van de behoeften van je baby en helpt je een gezonde routine te creëren.

 

Met deze zes must-have apps in je arsenaal, ben je goed voorbereid op een zorgeloze zwangerschap en een vlotte start als mama. Geniet van elk moment en laat de technologie je reis als aanstaande moeder nog specialer maken! Heb je genoeg data om gebruik te maken van al je apps? Bij ons kan je zelf je abonnement samenstellen met het aantal minuten, sms’en en data die je zelf wilt.