Skip to main content

Met deze indooractiviteiten maak je de krokusvakantie onvergetelijk!

Joepie het is krokusvakantie! De kinderen verwachten voortdurend entertainment, maar het regent… wat nu? Geen zorgen! Deze lijst van indooractiviteiten bezorgen je kinderen alsnog een onvergetelijke vakantie.

 

Creatieve namiddag op de tablet

Droomt je kind er van om de hoofdrol te spelen in een film of om hem zelf te regisseren? Met de Toontastic 3D app maak je je eigen avatar, verzin je zelf een scenario en maak je het af met een voice-over of een soundtrack. In enkele dagen heb je een echte filmmaker in huis! De app is gratis verkrijgbaar in Google Play

Daarnaast kan je online knutselen en vouwen met Meester Sander. Hij leert je de tofste knutselwerkjes maken aan de hand van 50 video’s. De app is gratis verkrijgbaar voor IOS

Uiteraard kan je ook online veel leuke knutselideeën terugvinden. Een bekend voorbeeld daarvan is Pinterest.

 

Spelletjeskastbingo

Wat is er leuker dan àl jouw gezelschapspelletjes in één week spelen? Ontwerp een bingokaart met elk spel uit de spelletjeskast. Wanneer je een snel gespeeld hebt, kan je dat afvinken. Vinden de kinderen een bepaald spel niet meer leuk? Dan kan je deze binnenbrengen bij de dichtstbijzijnde kringwinkel. Dat zorgt niet alleen voor een opgeruimde spelletjeskast, maar het leert je kinderen ook bij over recycleren.

 

Organiseer een quiz

Een andere leuke indooractiviteit is quizzen. Organiseer een quizavond voor het hele gezin. Ben je een vat vol inspiratie en bedenk je zelf graag vragen, tof! Heb je nood aan wat extra quiz inspiratie? Die kan je hier opdoen. Een themaquiz valt bij kinderen ook vaak in de smaak. Hier vind je een korte sprookjesquiz als voorbeeld terug.

 

Filmmarathon

Een regenachtige dag is hét ideale excuus voor een serie- of filmmarathon. Maak er een echte homecinema van met zelfgemaakte cinematickets, popcorn, zet de muziek lekker luid en genieten maar! Ontdek hier vijf filmklassiekers die je zeker gezien moet hebben! 

 

Museum bezoeken

Naast al deze activiteiten zijn er ook tal van kindvriendelijke musea die zeker een bezoekje waard zijn. Technopolis is een doe-museum die vooral focust op wetenschap en technologie. Daarnaast hebben we Chocolate Nation, het grootste chocolademuseum van het land. Het is een belevingsmuseum waar je spelenderwijs bijleert over de Belgische chocolade. En nog tot en met 10 maart kan je op familiespeurtocht in TrainWorld. Vinden jullie de schat die verstopt ligt in het museum? 

 

Spelen jij en je kinderen liever buiten? Ontdek hier 28 leuke outdoor activiteiten

 

Met deze leuke in- en outdoor activiteiten geniet je van quality time met het gezin. Of het nu om een van bovenstaande of een zelfverzonnen activiteit gaat, er zijn genoeg opties om deze krokusvakantie onvergetelijk te maken!